Jumlah Paparan Halaman

SELAMAT DATANG KE SERAMA CJ KEDAMAIAN.

BERKONGSI MINAT DALAM DUNIA SERAMA.

SELAMAT TAHUN BARU 2014

Ahad, 29 Januari 2012

Induk Kelabu Bawa Anak..


Suka sangat bila tengok induk ini bawa anak bermain2. first time turun ke tanah adalah saat yg di tunggu2 oleh ibu dan si anak ini. berkejar ke sana ke sini ibarat bebas dr kurungan peti besi. hehehe.... Begitu lah Serama di Reban CJK, sekali sekali bg peluang mereka bermain2 di Tanah.




video
 
 

Induk limbat membawa anak Tok Uban. induk muda ini berjaya menetaskan 5ekor anak namun mati seekor.












Induk Ara bersama Anak bapak Husin Kijang Mas. Ada 5ekor anak.













Induk Ara juga, Anaknya dengan bapak Husin Kijang. ada 5ekor tapi sepasg telah dilamar oleh peminat serama Kuantan. Tinggal lah 3ekor...













Alhamdulillah rezeki bulan ini, anak2 induk reject bersama bapak Husin semuanya habis dijual.

Ahad, 22 Januari 2012

Anak Super Black ( Fasa 1)

Induk Baka Kelabu bersama anaknya, ada 4ekor semuanya. 
Anak pertama bersama pembaka utama 'super black'.
Alhamdulillah Rezeki 2012...

Khamis, 19 Januari 2012

Test Video (Anak Kijang Mas)

video
Kali ini CJK cuba test anak jantan 3 beradik nie di dalam perkup pula. Anak yg ini tiba2 jer menyerlah dalam masa 2hr ini. sebelum ini di dalam reban dialah yg paling slow.

video
Anak yg kedua ini seiras dgn yg di atas. first time masuk perkup.

video
Yang kuning semua ini dah biasa atas meja.... tp sejak akhir2 ini adik2nya pula lebih menyerlah.  

Sabtu, 14 Januari 2012

Anak Baka Kijang Mas

Berumur baru sebulan setengah...
anak jate sulung baka Kijang Mas.
Disimpan untuk tengok keberhasilan
Baka Kijang dengan Induk Rejet.













Adik beradiknya yg kedua ini betina.
Ada gaya untuk dibuat induk reban,
paling menonjol dalam reban kerana
sentiasa angkat dada..












Adik beradik yg ke-3 ini adalah jantan.
perangai jantannya baru nampak sehari dua ini.
Kemungkinan rinting mas/kuning juga.













Adik beradik yg ke-4 adalah betina, tubuh yg pendek dan bulu agak kemas. Ekornya yg tersusun rapi memang menarik. Dan ada 2 beradik lg tak perlu lah bergambar kerana xberapa sihak. yg 2ekor lg tur sebijik macam anak yg ke-4 ini.

Sabtu, 7 Januari 2012

Super Black Pembaka Utama

Super Black gian beraksi setelah sekian lama bersama induk2 dara. baru shj dimandikan mengunakan shampu kutu kucing agar segala hama2 keluar lari dari celah2 bulu. Selepas ini 2 lg induk dara bakal di gandingkan dengan super black. nampak gaya tak berhenti lah Dato Black nie buat anak.. hehehe.











































































Selasa, 3 Januari 2012

Anak-Anak 2012

Masih Anak Baka Husin. Tapi Kali ini berlainan sikit sbb nampak macam anak ayam daging jer. Induknya adalah dari reban Cikguloh Marang (maybe induknya berdarah limbat atau tok uban). Dari segi lojiknya dok pernah anok Kijang Mas kuar mcm ni. Anak dgn induk2 lain biasanya bertubuh panjang dan kecil. kesimpulannya cjk anggap anakan ini ikut darah sebelah induknya cuma sedikit jer sebelah bapak. mungkin bahagia cutting. tengok 2bln lg jadi guano....














Yang sekor sebelah kanan sekali nie degil sungguh. dokleh duduk diam. huhu...


























Inilah ibu lima ekor anok datah tur... semoga jadi serama mania besok nti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...